Bymuseet i Bodø

Velkommen til Bymuseet i Bodø sin digitale formidlingsAPP! Bymuseum er et kulturhistorisk museum med faste og temporære utstillinger. Da museet ble etablert i 1888 het det Bodø Fiskerimuseum, og var da et samtidsmuseum med formål å øke inntjeningen i saltvannsfiskeriene. Selve bygningen er fra 1903 og en av de eldste i sentrum.

På Bymuseet kan du se utstillingen «Tørrakvariet», som blant annet består av utstoppa fisk. Den ble lagd like etter 2. VK, og er fredet av Riksantikvaren. Det påstås at det er Norges første interaktive utstilling. Du kan trykke på knappene og det lyser i fiskenes øyne. Hos oss kan du også se det storslåtte sølvfunnet som ble gjort like utenfor byen i 1919, det er Nord-Norges største sølvfunn fra vikingetid og ringnåla er den største som er funnet i Skandinavia fra samme periode. Utstillinga «Byen vårres» tar for seg Bodø bys historie fra da stedet het Hundholmen og opp til moderne tid.

I «Storsalen» viser vi ulike temporære utstillinger gjennom året, samt at her er konserter, foredrag og små teateroppføringer. I tillegg får du her treffe berømte og beryktede bodøværinger opp gjennom tidene i vår APPutstilling «Bodøs hall of fame». Vi tar gjerne imot forslag på bodøfolk du mener fortjener en plass her.

Vi har også en utstilling om den norskeurbefolkningen, samene. Denne utstillinga er kun digital i denne APPen.  MÅ LAGES

Ved å kjøpe billett i åpningstiden får du tilgang til de digitale opplevelser og vår historiske kunnskap. Du vil ha tilgang til innholdet i noen dager etter at du kjøpte billetten, noe som gjør at du også etter museumsbesøket kan fortsette utforske det du måtte finne interessant.

Du bruker egen telefon/nettbrett/pc i utstillingen, samt headset eller ørepropper. Vi selger enkle ørepropper for en billig penge. MÅ SJEKKES UT

Den digitale opplevelses- og historieløypa er nå klar for deg!

   !
   9
   N
   1
   2
   B1
   B2
   B3
   C2
   C3
   C4
   C5
   C6
   C7
   C8
   C9
   C10
   C11
   C12
   C13
   C14
   C15
   C01
   C16
   E1
   E2
   E3
   E8
   E7
   E9
   E20
   E21
   E22
   E23
   E25
   E26
   E27
   E28
   E29
   E30
   E35
   A1