• Idylliske Løp Gård
  Ernst Furuhatt
 • Aktiviteter på Løp Gård
  Ernst Furuhatt
 • Kveldsstemning på Løp Gård
  Ernst Furuhatt
 • Velkommen til Løp Gård
  Ernst Furuhatt

Velkommen til Løp Gård

På nordsida av Bodøhalvøya ligger idylliske Løp Gård. Kafè med hjemmelagde kaker, aktiviteter og rebusløp. Åpent 23.juni – 26.august. Lørdager og søndager 11 – 17.

Deler av bygningen er over trehundre år gammel og har en lang og interessant historie som embetsmannsgård og skippergård. Bygningen er gjennomrestaurert og har bevart mye av det gamle interiøret. Du kan vandre gjennom stuer og kammers på din egen oppdagelsesferd, eller delta på aktivitetene våre i løpet av sesongen.

Besøkende kan logge inn å få tilgang til et eget hørespill.

I august 1816 gjorde Sven Nilsson, ornitolog fra Sverige, et besøk til «Nordlandene». Han bodde på Bodin Prestegård hos Arnoldus Schytte. De ble invitert til middagsselskap hos amtmann Johan Ernst Berg og fru Sara Schytte Berg. Der var de gjester sammen med Christian A. Jakhelln og fru Jakhelln.

Logg inn for å høre hans beskrivelse av besøket.

Anne Martha Hunstad Holmstrøm har laget en miniatyrkopi av finstuen med de prominente gjestene. Dette miniatyrmiljøet hører sammen med historien. Gå gjerne inn på hennes facebookside annemas miniatyrverden for å lese mer om henne og se flere av hennes miljøer.

Ornitologens stemme er lest inn av:

Jan Ivar Bårtvedt

Musikk:

Andrej Stepanov

Innspilt av:

Solparken Lydstudio ved Sven Tore Larsgård.  

 

  !
  9
  N
  1
  2